Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠΝΛ από το Κοινωνικό Ιατρείο

Στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης των Κοινωνικών Ιατρείων, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που διοργανώνεται από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης».
Στόχος της  κινητοποίησης ήταν «να αντισταθούμε στους αποκλεισμούς που οδηγούν στο θάνατο  και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα όλων στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
Η κατάσταση  στο χώρο της υγείας
είναι δραματική: περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι,  εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς φάρμακα και γιατρούς, χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια, άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις ουσιαστικά αβοήθητοι και αποκλεισμένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Πέντε ευρώ η επίσκεψη στο νοσοκομείο και κόστος συμμετοχής 15% στις εξετάσεις, 10 ευρώ η επίσκεψη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και για απλή συνταγογράφηση,  25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία για νοσηλεία (από 1/1/2014) και 1 ευρώ για κάθε εκτέλεση συνταγής σε φαρμακείο, αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, πολλά και βασικά φάρμακα εκτός λίστας, υποστελέχωση, υπολειτουργία  και κλείσιμο νοσοκομείων, απολύσεις προσωπικού.
Οι άνθρωποι των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων παλεύουμε να κρατήσουμε ως κοινωνία την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ελπίδα μας.  Καλούμε τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να αντιπαλέψουν στην πράξη την τρομοκρατία των κυβερνώντων που ρίχνουν στον Καιάδα εκατομμύρια ανθρώπων και να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλο το πληθυσμό, γιατί αυτό επιτάσσει αφ’ ενός  ο όρκος τους και αφ’ ετέρου το υψηλό αίσθημα ευθύνης του λειτουργήματος τους». Σημειώνεται πως το Κοινωνικό Ιατρείο Λάρισας βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 117  με τηλέφωνο επικοινωνίας 2410619073 και  email: koinwnikoiatreiolarisas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου