Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου Λάρισας για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Πριν ακόμη στεγνώσει το αίμα των μεταναστών στα χωράφια της Μανωλάδας, έρχεται η ανακοίνωση της Μαύρης Νύχτας (παραπλανητικά σαν χρυσή αυγή) για αιμοδοσία μόνο για Έλληνες να προκαλέσει το αίσθημα αποτροπιασμού όλου του κόσμου γι’ αυτή τη πράξη. Αποδεικνύει έμπρακτα πόσο κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα τους  για το συμβάν αυτό ή μάλλον πόσο χαιρέκακα θα έτριβαν τα χέρια τους.  
Οφείλουμε, ως Κοινωνικό Ιατρείο- φαρμακείο Λάρισας «Τόπος αλληλεγγύης»  να υπενθυμίσουμε τα εξής, αυτονόητα και κατοχυρωμένα στην ιατρική πράξη. Η δωρεά αίματος είναι μια εθελοντική προσφορά ενός ανθρώπου προς τους πάσχοντες συνανθρώπους του και η χρήση του  είναι αποκλειστικά ιατρικό έργο, που διέπεται από κανόνες και υπακούει στη διεθνή ιατρική ηθική και δεοντολογία. Το ποιος δηλαδή θα ωφεληθεί αυτής της δωρεάς, γίνεται με κριτήριο την πάθηση και όχι τον πάσχοντα (εάν είναι λευκός, μαύρος,  έλληνας ή ξένος)
Όσοι γίνουν αιμοδότες με αυτό το κίνητρο, θα εξαπατηθούν γιατί καμιά Αιμοδοσία Νοσηλευτικού Ιδρύματος (και είναι όλες δημόσιες) δεν πρόκειται να εναρμονιστεί με αυτά τα κόλπα των φασιστών.
Με βάση τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι η πρόθεση της Χ.Α. δεν θα γίνει και δεν θα αφήσουμε να γίνει πράξη .
Η πρόκληση ωστόσο παραμένει.
Δεν ξέρουμε ποιους θα καταφέρουν να ξεγελάσουν οι νεοναζοί υμνητές του Χίτλερ που εκστασιάζονται με την μυρωδιά των θαλάμων αερίων, που μαχαιρώνουν μετανάστες και έλληνες αντιναζί. Ίσως  κάποιους που δεν έμαθαν να σκέφτονται τι και ποιος φταίει και  ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα για την δική τους συμφορά.
Όμως αυτό που μας απειλεί περισσότερο από τη δράση της X.A, είναι το ότι σταδιακά η δημόσια ζωή και ο πολιτικός λόγος των κρατούντων μετατοπίζεται προς το  φασισμό .
Πριν λίγο καιρό ήταν οι ιερόδουλες οροθετικές που  διαπομπεύονταν από τα κοράκια των ΜΜΕ γιατί «μόλυναν» την ελληνική οικογένεια σύμφωνα με τον Λοβέρδο. Χθες ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες που έφτιαξε η  «δημοκρατική» κυβέρνηση, για να ανακαταλάβει τις πόλεις σύμφωνα με τον Σαμαρά. Μετά σε αυτά εγκλείστηκαν και  οι τοξικοεξαρτημένοι.  Ίσως αργότερα ακολουθήσουν και οι  άνθρωποι με ειδικές ανάγκες (όπως προτείνει η χρυσή αυγή) γιατί είναι περιττοί και αντιπαραγωγικοί . Αύριο για τον ίδιο λόγο και οι «αντιπαραγωγικοί» δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στον «καιάδα» όπως πετάχτηκαν  1,5 εκατομμύριο άνθρωποι άνεργοι, μαζί με τις κατακτήσεις ενός αιώνα
Αν μας συγκλόνισε η Μανωλάδα, είναι γιατί οι σφαίρες που γεμίζουν τα όπλα των μπράβων,  διατίθενται απλόχερα από τους κυβερνώντες που δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δανειστές και τα καπιταλιστικά συμφέροντα.
Όμως έχουμε και εμείς τα δικά μας όπλα να αναχαιτίσουμε τον φασισμό. Τις κοινότητες αλληλεγγύης , τους  δικούς  μας τόπους αλληλεγγύης, όπως είναι και το κοινωνικό ιατρείο Λάρισας.  Εδώ μπορούμε να συναντηθούμε να συνυπάρξουμε όλοι σαν ίσοι και διαφορετικοί, συλλογικά να αντισταθούμε, να αποφασίσουμε και να δράσουμε
Και αν πίσω από το λόγο της ΧΑ βρίσκονται οι πολιτικές επιλογές του συστήματος  και πίσω από τα μέλη της το μίσος …….
απέναντι της θα βρεθούμε εμείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου