Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Δελτίο τύπο συμπαράστασης στην απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών
Έ όχι λοιπόν «εκεί που μας χρωστάνε, να μας παίρνουν και το βόδι»

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί απεργία των Νοσοκομειακών Ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με βασικό αίτημα την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας και την στελέχωση των δημόσιων  υπηρεσιών υγείας με μόνιμο προσωπικό και τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 


Εμείς ως κοινωνικό ιατρείο- φαρμακείο Λάρισας «Τόπος αλληλεγγύης» συμπαραστεκόμαστε στην απεργία αυτή, γιατί διαπιστώνουμε καθημερινά από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το ιατρείο που είναι εκατοντάδες άνεργοι και ανασφάλιστοι, ότι βιώνουν τον αποκλεισμό από το σύστημα της δημόσιας υγείας. 


Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι πλέον δραματική και προφανώς γι’ αυτή τη κατάσταση δεν φταίνε οι υγειονομικοί, όπως προσπαθούν «κάποιοι» να μας πείσουν. Ας σταματήσουν λοιπόν να παίζουν, εκτός από την υγεία μας, και με την νοημοσύνη μας. 


Γιατί έχουμε και εμείς  «στοιχεία», που δεν είναι νούμερα και στατιστικά, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό , αυτό της υγείας. 


Επειδή δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να θυσιάζονται  οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας, όπως επιλέγει η τρόικα  εσωτερικού και εξωτερικού για να διασφαλιστούν οι δανειστές. Επειδή πλέον για όλους εμάς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. 


Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων και άνεργων από το σύστημα υγείας γιατί είναι έγκλημα.

Σαν  συλλογικότητα αντιστεκόμαστε και συντασσόμαστε με τους αγώνες των υγειονομικών. Καλούμε όλους τους πολίτες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11πμ στο Γενικό Νοσοκομείο. 


Αυτός ο αγώνας δεν αφορά τους υγειονομικούς, αφορά πρωτίστως εμάς σαν κοινωνία, γιατί η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα μας.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ  «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου