Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Δύο νεαρές φλόγες έσβησαν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δύο νεαρές φλόγες έσβησαν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, άλλες τρείς τρεμοπαίζουν...
Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό.
Να λογοδοτήσουν για το χαμένο δικαίωμα στη ζωή, για τα χαμένα όνειρα, για τις χαμένες προσδοκίες στον έρωτα, στην οικογένεια, στην δημιουργία, στη χαρά...
Να λογοδοτήσουν για αυτόν τον ανείπωτο πόνο
Αύριο έχουν σειρά τα δικά μας παιδιά!...
Γιατί τους επιτρέψαμε, τους επιτρέπουμε, να μας δολοφονούν!...
Γιατί ο θάνατος αυτός δεν ήταν τραγωδία, ήταν δολοφονία, όπως δολοφονίες είναι οι καθημερινές αυτοκτονίες, οι περικοπές στα φάρμακα η στέρηση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης
Και οι ένοχοι δεν είναι κάποιες σκοτεινές δυνάμεις που ξορκίζονται με ένα κερί. Οι ένοχοι είναι φανεροί και έχουν ονοματεπώνυμο.
Είναι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί των μνημονίων και τα αφεντικά τους, που μέσα στην θαλπωρή των ζεστών τους γραφείων σχεδιάζουν πως θα ξεπεράσουν την δική τους κρίση θυσιάζοντας τις ζωές μας. Και ενώ ρημάζουν τις ζωές μας έχουν το θράσος μαζί με τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια τους να σκυλεύουν τα νεκρά παιδιά μας.
Αλλά μην τυχόν μιλήσει κανείς για ευθύνες. Είναι «πολιτική εκμετάλλευση» να θες να σταματήσεις το θάνατο. Ένοχο είναι απλά ...το μονοξείδιο του άνθρακα και η απροσεξία. Γιατί είναι πια πολυτέλεια το να μην κρυώνεις, το να έχεις δουλειά, φάρμακα, περίθαλψη.
Όχι δεν μπορούμε πλέον να σιωπούμε, γιατί η σιωπή μας τους κάνει αχαλίνωτους, γιατί θα εθιστούμε στις επιτάφιες δεήσεις, προσδοκώντας ανάσταση νεκρών.
Όταν καθετί ζωντανό σε αυτόν τον τόπο θα καταστρέφεται από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού θα πρέπει να διαλέξουμε: Ή θα πενθούμε νεκρούς ή θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Ναι έχουμε σκοπιμότητα, μετατρέπουμε την οργή μας σε ασπίδα και όπλο και από το λόγο περνάμε στην αλληλεγγύη και στην δράση, δημιουργώντας τόπους αλληλεγγύης και αντίστασης .
Θέλουμε να ξαναγεμίσουμε τις πλατείες, με αποφασισμένα πια σώματα και με βλέμματα αισιόδοξα, ο καθένας μας αλληλέγγυος στον διπλανό του. Εμείς μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, μπορούμε να διώξουμε όσους δηλητηριάζουν τις ζωές μας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ « ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου